Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Rijke meubelhistorie bij Makkinga Interieurs

Makkinga Meubelen uit Almelo is opgericht in 1923 door Herman en Guus Makkinga in de 2e Westerdokstraat in Almelo. Zij zijn begonnen met het vullen van kapokmatrassen en stoffeerwerk. Al snel bleek dat de meubelmaker uit Almelo meer personeel nodig had. In 1971 was het pand veel te klein en verhuisde Makkinga Meubelen naar de Beatrixstraat in Almelo (richting Aadorp) en was men inmiddels groothandel in meubelen geworden.
Met name kleine winkeliers stuurden hun klanten voor meubeladvies naar Makkinga Meubelen in Almelo. In 1976 ging Herman Makkinga met pensioen. Het op maat maken van meubelen was zijn lust en zijn leven. Hij overlijdt een jaar later.
Harry Makkinga nam het bedrijf uit Almelo met behulp van zijn vrouw Ina over van zijn vader en oom. De meubel- en interieurspecialist gaat langzamerhand over naar detailhandelsverkoop op het gebied van meubelen.

De brand bij Makkinga Meubelen te Almelo

1984 was een rampjaar; Makkinga Meubelen brandt af. De administratie kon deels gered worden en klanten konden worden geholpen met behulp van leveranciers. Makkinga Meubelen moest met haar meubelen op zoek naar een nieuw pand. Dit werd het Scheepvaarthuis op de hoek van de Brugstraat en de Haven Noordzijde. Een mooie locatie om verder te investeren in het verkopen van op maat gemaakte meubelen. Ook interieuradvies speelde een steeds belangrijkere rol binnen Makkinga Interieurs. Wegens ziekte besloot Harry Makkinga te stoppen met de winkel. Wel werd nog service op maat verricht bij ‘oude’ klanten. Ina Makkinga bleef werkzaam ‘in de meubelen’ en Martijn, die achter de schermen al vanaf 1984 meehielp in onder meer verkoop en bezorging, werd vertegenwoordiger in meubelen en interieur. Hij zette meerdere merken op in Nederland, verkocht meerdere collecties en heeft diverse merken in Nederland op de markt gezet.

Groei verkoop meubelen bij Makkinga Interieurs in Almelo

In 2005 begon Martijn Makkinga opnieuw een meubelwinkel aan de Grotestraat Zuid in Almelo onder de naam Makkinga Interieurs. Dit werd een kleinere sfeerwinkel, waarbij kwaliteit op het gebied van meubelen en interieur het allerbelangrijkste bleef. Hierin werden geen concessies gedaan; de kwaliteit van meubelen, service en het maatwerk moest altijd goed zijn! Dit alles onder de slogan net even anders.
In 2011 groeide Makkinga Interieurs opnieuw uit haar jasje. Daarom werd gekozen voor een grotere meubelzaak mét woonruimte. Dit omdat veel klanten op afspraak komen en uitgebreider advies willen op het gebied van meubelen en interieur in het algemeen. Vanuit huis was dit, en is dit nog steeds, gemakkelijker te bewerkstelligen.

Makkinga Interieurs uit Almelo is gevestigd aan de Boddenstraat 36 (schuin tegenover het politiebureau van Almelo).

Makkinga Interieurs geeft gratis interieuradvies bij u aan huis. Bel nu met 06 – 53200554 voor een vrijblijvende afspraak.

De mooiste exclusieve kwaliteitsstoffen uit Engeland, maar ook plain linnen. Vanzelfsprekend kunt u bouwen op onze uitgebreide stoffencollectie.

Makkinga Interieurs werkt altijd met tenminste 3 jaar garantie. Kwaliteit is bij Makkinga Interieurs dus altijd gegarandeerd!

Vindt u binnen 2 weken hetzelfde artikel elders goedkoper? Dan vergoeden wij u het verschil. U betaald dus nooit teveel bij Makkinga Interieurs.